Acer Aspire one

Acer Aspire One – ультрапортативний нотубук (які також відомі під назвою нетбук). Побудований на базі процесора Intel Atom N270, чіпсету Intel 945GSE Express та контроллера вводу-виводу Intel 82801GBM (ICH7M)

http://shop.key.ru/photo/items/91125.jpg

Початково нетбук випущений у двох кольорах – білому (Seashell White) та синьому (Sapphire Blue), із акумулятроною батареєю, що складається із 3 елементів. Через деякий час випущені версії інших кольорів та із баратеєю підвищеноє ємності, що складається із 6 елементів.

Накопичувач

Існуючі версію комплектуються твердотільним накопичувачем (SSD) об’ємом 8ГБ, або накопичувачем на магнітних дисках об’ємом 120 або 160ГБ.

Тверрдотільний накорпичувач підключається за допомогою 40pin роз’єсму із нульовим зусиллям (ZIF) до ітнерфейсу ATA, та індетифікуються системою як SSDPAMM0008G1 (накоричувачі виробництва Intel) чи P-SSD 1800 (Samsung). Накопичувач виробництва Intel являє собою модель Intel Z-P230, із максимальною швидкістю 38 MB/s (читання) чи 10 MB/s (запис), на форумах користувачів зустрічаються повідомлення, що накоричувач від Samsung дещо швидший

Накопичувач на магнітних дисках є звичним 2.5″ 5400rpm пристроєм з інтерфейсом SATA.

Програмне забезпечення

Моделі продаються із передінстальованою Windows XP Home (SP3) або Linpus Linux Lite, який забезпечує простий інтерфейс, і побудований на базі Fedora 8.

Оперативна пам’ять

512 ГБ оперативної пам’яті розпаяні на материнській платі. Додатково, на платі є стандартний 200-контактний роз’єм для пам’яті SO-DIMM DDR2, максимальний об’єм пам’яті, який може бути вставлений у слот – 1ГБ, що дозволяє розширити обсяг пам’яті до 1,5ГБ. Проте, збільшення обсягу пам’яті неможоиве без розборки комп’ютера. Моделі, що комплектуються 1ГБ пам’яті містять уже вставлений модуль обсягом 512МБ.

Акумуляторні батареї

В Україну постачаються дві версії Aspire One з 3-елементними акумуляторними батареями ємністю 2200 мАг. Додатково доступні збільшені, шестиелементні батареї з ємністю 5200 мАг. Деякі модифікації Aspire One постачаються в комплекті зі збільшеною батареєю.

Різні кольорові версії нетбука комплектуються батареями з різним кольором корпуса: білий нетбук — біла батарея; синій нетбук — чорна батарея.

Позначки: